Avgränsade

Så här används ordet Avgränsade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den runda och avgränsade plätt där vi själva står är tills vidare trygg , men molnen rycker allt närmare inpå och ringen som skiljer oss från den annalkande faran snävas åt allt mer .
  • Noga avgränsade han vad han gjort och vad andra gjort , varenda en som varit delaktig i gärningarna drogs fram med namn och skam , var en för sitt .
  • Varenda morgon när de kom till sina lekstugor där små bitar av tegelflis avgränsade rummen fick de peta bort snäckor som krupit opp på husgerådet och lämnat slemstrimmor efter sig .


Ordanalys

  • Avgränsade med betydelsen avgränsar med innebörden avskilja med en gräns. Avgränsade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på avgränsar är t.ex Avgränsade, Avgränsat, Avgränsa.

Grundform (Verb) att Avgränsa
Nutidavgränsar
DåtidAvgränsade
Supinum har/haft Avgränsat
Imperativ Avgränsa

Avgränsade består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26612 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26612 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.