Avfärdandena

Så här används ordet Avfärdandena i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Rörelsen i rättssalen , de abrupta frågorna och invändningarna och avbrotten , vittnesmålens sövande mummel och de plötsliga , snabba avfärdandena tycktes försiggå på en sorts mindre sidoscen , medan domaren med sitt skarpsinniga , majestätiska ansikte och plåten ovanför honom hörde till en annan dimension , farligare och mer beständig .
  • Ett av de retoriskt sett mest kraftfulla avfärdandena av Paulus från filosofins sida hittar man i Friedrich Nietzsches ” Morgonrodnad ” från 1887 .
  • Ännu tydligare blev det när den nya tidskriften Sans med temat religiöst betingat kvinnoförtryck kom ut för ett par veckor sedan och möttes av de vanliga avfärdandena om islamofobi och främlingsfientlighet .


Ordanalys

Avfärdandena består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.