Avdelningen

Så här används ordet Avdelningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En glad nyhet är däremot att sabotörer stuckit tyska avdelningen av Arbetsbyrån i brand .
  • ( Då ska du veta att de är riktiga läckergommar på den övre avdelningen ! )
  • Han säkrade en plats i styrelsen vid tjugofem , som biträdande chef för avdelningen för företagsutveckling .


Ordanalys

  • Avdelningen med betydelsen avdelning med innebörden avskild del inom företag el. sjukhus el. ämbetsverk etc. Avdelningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avdelning är t.ex Avdelningen, Avdelningar.
  • Avdelningen med betydelsen isolering med innebörden det att vara isolerad, ensamhet. Avdelningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på isolering är t.ex Isoleringen.
  • Avdelningen med betydelsen lokal med innebörden som är begränsad till en viss plats. Avdelningen tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på lokal är t.ex Lokalt, Lokala.
  • Avdelningen med betydelsen Utlands|avdelningen med innebörden . Avdelningen tillhör ordklassen namnOlika böjningsformer på Utlands|avdelningen är t.ex .

Obestämd form Avdelningar
Bestämd form Avdelningen
Bestämd form, plural

Avdelningen består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26710 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26710 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.