Avbetalning

Så här används ordet Avbetalning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Nyssberörda minskning i utlåningen ägde som ovan antytts till en del rum på så sätt , att industriföretagen , därtill animerade av den låga räntefoten , lade upp obligationslån , vilka användes till avbetalning av bankskulder .
  • a . det enkla skälet att " har grannen TV-apparat ska jag också ha det " , och för detta talar det faktum att ca 90 procent av apparaterna köptes på avbetalning , vare sig man hade råd eller ej .
  • För första gången på långa tider ägde en effektiv avbetalning rum på statsskulden .


Ordanalys

  • Avbetalning med betydelsen avbetalning med innebörden betalning i mindre poster, delbetalning. Avbetalning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avbetalning är t.ex Avbetalningen, Avbetalningar.

Obestämd form Avbetalningar
Bestämd form Avbetalningen
Bestämd form, plural

Avbetalning består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.