Avbefolkningen

Så här används ordet Avbefolkningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Om krogarna fortsätter spela så här högt kommer en mycket stor andel avbefolkningen att ha tinnitus i framtiden , eller i värsta fall cancer .
  • - Om vi inte har ett system som täcker inkomstförlusterna för 80-90 procent avbefolkningen kommer inte systemet att kunna bestå , säger han .


Ordanalys

  • Avbefolkningen med betydelsen befolkning med innebörden folk, invånare. Avbefolkningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på befolkning är t.ex Befolkningen, Befolkningar.
  • Avbefolkningen med betydelsen civil med innebörden som rör medborgare i allmänhet; icke-militär. Avbefolkningen tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på civil är t.ex Civilt, Civila.
  • Avbefolkningen med betydelsen ort med innebörden (lokal)samhälle. Avbefolkningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ort är t.ex Orten, Orter.

Obestämd form Befolkningar
Bestämd form Befolkningen
Bestämd form, plural

Avbefolkningen består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.