Avancerande

Så här används ordet Avancerande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den från Kanton mot norr utefter järnvägen till Hankow avancerande armégruppen hade såsom den numerärt minsta till uppgift att stoppa trafiken mellan Hongkong och det centrala Kina .
  • Följande kväll dök det upp ytterligare två slavhandlare som båda två var ensamma och i sista stadiet av umbäranden och trötthet , efter att ha flytt norrut i dagar framför den avancerande kedjan soldater .
  • Bältet var delat av grova palissader så att avancerande fiender skulle få svårt att röra sig i sidled och se sig tvingade att komma ut på punkter där de kunde tas emot .


Ordanalys

  • Avancerande med betydelsen avancerad med innebörden långt utvecklad, sofistikerad; djärv. Avancerande tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på avancerad är t.ex Avancerat, Avancerade.
  • Avancerande med betydelsen avancerar med innebörden gå framåt (mil.); bli befordrad. Avancerande tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på avancerar är t.ex Avancerade, Avancerat, Avancera.

Avancerande består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.