Automatiska

Så här används ordet Automatiska i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Effektförlusten vid 4,000 m flyghöjd är c:a 15 % mindre för en dieselmotor än för en motsvarande bensinmotor Den automatiska flygningen gjorde avsevärda framsteg .
  • I Göteborg hade första utbyggnaden av den automatiska stationen om 15,000 nummer färdigställts och vid årsskiftet delvis tagits i bruk .
  • I både Stockholm och Göteborg byggdes de automatiska stationerna enligt L .


Ordanalys

  • Automatiska med betydelsen automatisk med innebörden av sig själv, självverkande, mekanisk. Automatiska tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på automatisk är t.ex Automatiskt, Automatiska.

Automatiska består av elva bokstäver, varav sex vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.