Auktoritativt

Så här används ordet Auktoritativt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • För första gången uppmärksammades i riksdagen på ett auktoritativt sätt den stora fara , som den fortskridande folkminskningen innebär .
  • Vare det nog sagt att konferensen gav viktiga upplysningar t. ex. om världens förråd av vattenkraft - för första gången auktoritativt sammanställda - , vidare om läget av flera viktiga bränsleproblem , vilka f. n .
  • Sedan emellertid från auktoritativt håll utfästelser av mycket bestämd karaktär givits rörande vissa justeringar i det ursprungliga kommittéförslaget , häves spärren tillsvidare .


Ordanalys

  • Auktoritativt med betydelsen auktoritet med innebörden (person som har) anseende el. pondus. Auktoritativt tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på auktoritet är t.ex Auktoriteten, Auktoriteter.

Obestämd form Auktoriteter
Bestämd form Auktoriteten
Bestämd form, plural

Auktoritativt består av tretton bokstäver, varav sex vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.