Auktoritär

Så här används ordet Auktoritär i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I en auktoritär stat är allting möjligt .
  • Lillemor Holms skolgång kantades av besvikelser och auktoritär fostran av ungefär samma slag som i hemmet .
  • Förtrycket är alltså en följd av en klart auktoritär uppfostran , eller kanske rent av är att betrakta som en beståndsdel i den auktoritära uppfostran .


Ordanalys

  • Auktoritär med betydelsen auktoritär med innebörden enväldig, diktatorisk. Auktoritär tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på auktoritär är t.ex Auktoritärt, Auktoritära.

Auktoritär består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26602 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26602 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.