Auktorisera

Så här används ordet Auktorisera i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Jag vill endast förvissa mig om , huruvida herr Lack vill auktorisera mig att ändra inledningsorden i den för övrigt briljanta artikel , herr Lack
  • Kammarkollegiet , i fråga om den som myndigheten vid prövning enligt förordningen ( 1985:613 ) om auktorisation av tolkar och översättare avser att auktorisera , 15 .
  • Revisorsnämnden , i fråga om den som myndigheten vid lämplighetsprövning enligt revisorslagen ( 2001:883 ) överväger att godkänna eller auktorisera , 16 .


Ordanalys

  • Auktorisera med betydelsen auktoriserar med innebörden bemyndiga, godkänna, legitimera. Auktorisera tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på auktoriserar är t.ex Auktoriserade, Auktoriserat, Auktorisera.

Grundform (Verb) att Auktorisera
Nutidauktoriserar
DåtidAuktoriserade
Supinum har/haft Auktoriserat
Imperativ Auktorisera

Auktorisera består av elva bokstäver, varav sex vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.