Auktionsklockan

Så här används ordet Auktionsklockan i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Men som klockan slog tio över stan ur kyrk- och rådstutorn och älvbåtarna blaste ute på Norra Sundet och , om det var tisdag , auktionsklockan började sin klämtande gång genom gatorna , kallande hela stan till auktionskammaren nere vid kajen , satt patron Lack i sitt ämbetsrum på banken , hade hälsat god morgon och utbytt dagens första skämt med direktör Monneij ; det var bara de två herrarna , som hade egna ämbetsrum , med dörr emellan , alla de andra sutto ute i banklokalen bakom disken vid de höga pulpeterna .
  • I Stockholm hade han helt enkelt varit som en slak ballong , men bara han fick se de gamla hederliga träskutorna på Öbacka stadsfjärd , de blånande bergen runt stan och känna doften uppifrån sågverken , höra älvbåtarna blåsa ankomstsignal klockan tio på mornarna och auktionsklockan klämta om tisdagarna genom stan , då fylldes ballongen igen som ett nix , och visserligen hälsade han kanske lite väl ödmjukt första tiden på stans herrar , som förut tävlat om att få vara gäster vid hans bord och som han skrivit på växlar åt och som nu nickade högdraget , men det gick över i ett huj , och han sprang på torget igen , precis som förr .
  • Solen sken , och fåglarna kvittrade , stan var full av maskrosor och natt och dag och hästhov , och hela rymden var full av bäckbrus , och redden var full av fartyg med seglen på tork , och det var tisdag , och auktionsklockan gick genom stan .


Ordanalys

Auktionsklockan består av 15 bokstäver, varav sex vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.