Atomkärnornas

Så här används ordet Atomkärnornas i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Om den totala energien vid en dylik » transmutation » anses oföränderlig , får man en mycket noggrann bestämning av atomkärnornas och partiklarnas massor , men dessa beräkningar stämde som sagt ej med Astons mätningar .
  • Enligt Gamows teori för atomkärnornas stabilitet bör emellertid sprängningen i många fall kunna utföras med vida lägre spänning , och denna uppfattning har på ett lysande sätt bekräftats genom experiment i mars 1932 av två unga fysiker vid Cavendishlaboratoriet , J .
  • De gav besked om atomkärnornas byggnad och de krafter som sammanhåller materiens byggnadsstenar , de positivt laddade protonerna och de neutrala neutronerna .


Ordanalys

Atomkärnornas består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.