Atomkärnan

Så här används ordet Atomkärnan i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Förklaringen är , att atomerna vid den utomordentligt höga temperaturen , i stjärnans centrum uppgående till milliontals grader , förlorat alla eller nästan alla de kring atomkärnan kretsande elektronerna .
  • Om man betänker att måltavlan , d. v. s. atomkärnan , som man vill träffa med detta vidunder , är så liten att man måste lägga en halv million kärnor i rad bredvid varandra för att få samma bredd som av ett ordinärt hårstrå , får man väl erkänna , att det råder en skriande disproportion mellan mål och medel .
  • En faktor , som hittills föga beaktats , är effekten av de magnetiska fält , som alstras vid elektronernas virveldans kring atomkärnan .


Ordanalys

  • Atomkärnan med betydelsen atom med innebörden minsta del av ett grundämne. Atomkärnan tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på atom är t.ex Atomen, Atomer.

Obestämd form Atomer
Bestämd form Atomen
Bestämd form, plural

Atomkärnan består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.