Askkopparna

Så här används ordet Askkopparna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han hade fyllt diskhon med gammalt porslin , tömt askkopparna , kastat det gamla mjölkpaketet och rensat bordet från fem veckors lager av tidningar , torkat av och dukat upp med koppar och - han hade inte skämtat - bagels .
  • När han drack sitt kaffe och hon gick och tömde askkopparna på de andra borden berättade han plötsligt högt och ljudligt den gamla historien om flickan som säger inför rätta :
  • Han lyfter de båda askkopparna , sätter den fyllda på brickan och returnerar den rena .


Ordanalys

Askkopparna består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.