Artilleriet

Så här används ordet Artilleriet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I särskilda motioner påyrkades kaderökning vid infanteriet och artilleriet för att kunna möjliggöra uppsättning av reservtrupper .
  • För artilleriet föreslogos 240 övningsdagar , samma siffra , som socialdemokraterna föreslagit inom försvarsrevisionen , vars majoritet för sin del förordade 350 .
  • I enlighet med 1936 års försvarsbeslut förekommo spridda över sommaren och hösten åter obligatoriska landstormsövningar - 35-åringarna inkallades till , inklusive in- och utryckningsdagar , en veckoövning för flertalet och en fjortondagarsövning för befäl och fackmän , varvid värnpliktiga ur artilleriet koncentrerades till en serie successiva snabbkurser vid luftvärnsartilleriet .


Ordanalys

  • Artilleriet med betydelsen artilleri med innebörden uppsättning tunga eldvapen. Artilleriet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på artilleri är t.ex Artilleriet.

Obestämd form
Bestämd form Artilleriet
Bestämd form, plural

Artilleriet består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.