Artikulerade

Så här används ordet Artikulerade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det kom mera som en suck än som artikulerade ljud .
  • Kanske hade de gammaldags marxisterna och de nya , mindre artikulerade revolutionärerna rätt , tänkte han : folket och själva historien skulle kanske dra fördel av att de härskande klasserna blev så förvirrade och hänsynslösa , så förtrollade av sin egen allsmäktighet , att de lät sina mest primitiva representanter begå häpnadsväckande handlingar , skapa nästan teatraliska situationer som gjorde deras ondska så uppenbar att alla måste se den ... Jack , som alltid hade argumenterat mot sina marxistiska och pseudomarxistiskt revolutionära vänner , trodde faktiskt på att det fanns en punkt i historien , en nästan raffinerat exakt balanspunkt mellan två riktningar , där en enstaka händelse kunde påverka balansen och förändra allt .
  • Då upprepade hon det och artikulerade lite bättre .


Ordanalys

  • Artikulerade med betydelsen artikulerar med innebörden uttala tydligt. Artikulerade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på artikulerar är t.ex Artikulerade, Artikulerat, Artikulera.

Grundform (Verb) att Artikulera
Nutidartikulerar
DåtidArtikulerade
Supinum har/haft Artikulerat
Imperativ Artikulera

Artikulerade består av tolv bokstäver, varav sex vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.