Artificiella

Så här används ordet Artificiella i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den italienska importen var för året av mindre intresse med ett undantag : Vita nätter , Luchino Viscontis stämningsrikt och artistiskt omdiktade Dostojevskinovell vars artificiella overklighet motverkades av Maria Schells levande värme i huvudrollen .
  • Mot våren mildrades den artificiella axelbredden , ulstern , rocken och smokingdräkten , som åter blev en modell på modet , förseddes med stofferade men icke överdrivna axlar .
  • En väg , som säkert fast långsamt leder till målet , går över reningen och isoleringen av alla de ämnen , som medverka vid sockrets sönderdelning i djur- och växtorganismen , för att med de på så sätt renade komponenterna sedan utanför organismen kunna sammansätta artificiella enzymsystem , vilka så noga som möjligt motsvara de naturliga .


Ordanalys

  • Artificiella med betydelsen artificiell med innebörden konstgjord. Artificiella tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på artificiell är t.ex Artificiellt, Artificiella.

Artificiella består av tolv bokstäver, varav sex vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.