Arrangemangen

Så här används ordet Arrangemangen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I stort sett skötte schweizarna de besvärliga arrangemangen på ett acceptabelt sätt : att det nyckfulla vädret tvingade dem att uppskjuta en och annan tävling , att USA anmält två ishockeylag , att Internationella olympiska kommittén inte riktigt visste vad den ville och att t. ex. störtloppsåkarna tog alltför stora risker med dussintalet benbrott som följd kunde man inte lasta arrangörerna för .
  • Bland de till tronföljarons ära vidtagna arrangemangen må nämnas en utställning i rådhuset av intressanta minnen från den svenska tiden .
  • De tillbringade kvällen i ett rum som bländade och förvirrade Elena : fast hon tittade långsamt på sakerna som fanns där och försökte uppfatta de olika arrangemangen och föremålen , var det så mycket som tycktes henne främmande att hon gick vilse hela tiden och kände sig barnslig och rädd .


Ordanalys

  • Arrangemangen med betydelsen arrangemang med innebörden anordning; tillställning, aktivitet. Arrangemangen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arrangemang är t.ex Arrangemanget, Arrangemang, Arrangemangen.
  • Arrangemangen med betydelsen arrangemang med innebörden bearbetning av musikstycke. Arrangemangen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arrangemang är t.ex Arrangemanget, Arrangemang, Arrangemangen.

Obestämd form Arrangemang
Bestämd form Arrangemanget
Bestämd form, pluralArrangemangen

Arrangemangen består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.