Arrangören

Så här används ordet Arrangören i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Då den elfte skalden hade reciterat färdigt klev arrangören åter fram på podiet , tackade alla skalderna och förkunnade att de som var itresserade efter en kort paus åter kunde infinna sig i den här salen och samtala med skalderna .
  • Skalderna ställde upp sig i rad , och då arrangören gav dem tecken marscherade de ut på podiet .
  • men då tog arrangören på nytt till orda och uppmanade skalderna att i bokstavsordning stiga fram till mikrofonen och läsa upp ett par av sina senaste dikter .


Ordanalys

  • Arrangören med betydelsen arrangör med innebörden anordnare, ledare. Arrangören tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arrangör är t.ex Arrangören, Arrangörer.

Obestämd form Arrangörer
Bestämd form Arrangören
Bestämd form, plural

Arrangören består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.