Armhålorna

Så här används ordet Armhålorna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Alltjämt växte hans skratt , högg som skärande knivar , blixtrande skri , blänkande tjut genom det halvmörka rummet-Siv hade sprungit upp och höll honom med båda händerna under armhålorna .
  • Kaptenen satt upprätt i sängen , stödd av många kuddar ; en linda , som var fäst vid sänggavelns övre kant och som löpte bakom ryggen , under armhålorna och över skuldrorna , bidrog att giva honom stadga och vila .
  • Han var för svag för att kunna sitta upp bekvämt utan att kalla på sköterskorna och be dem hala upp honom i armhålorna , men med kudden kom han lite högre upp och kunde se lite mer .


Ordanalys

Armhålorna består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.