Armbågarna

Så här används ordet Armbågarna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Med armbågarna på bordet och huvet stöttat i händerna satt han där och försökte tänka efter , hur livet skulle bli utan Karlsson .
  • I en bekväm skrivstol satt herrn , med fötterna vilande på en av de utdragna lådorna i sitt skrivbord , och nära honom , med armbågarna mot ett litet sybord , satt hans unga hustru , åhörande honom m ed livligt intresse , ehuruväl han blott hade att förtälja saker , som borde vara henne gamla och välbekanta , nämligen hans första bekantskap med henne själv , hans obetänksamma frieri och allt som däruppå följt .
  • Jag hade stött armbågarna mot pianot och lagt händerna över mitt ansikte .


Ordanalys

Armbågarna består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.