Arkitekturen

Så här används ordet Arkitekturen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En särskilt effektfull anblick erbjöd utställningen på kvällarna , då den strålade i en rik , med arkitekturen samverkande belysning .
  • I ett föredrag i Svenska slöjdföreningen den 25 oktober 1928 , vari detta närmare utvecklades av generalkommissarien , förklarades utställningen i viss opposition till den närmast föregående utvecklingen skola innebära » en ännu klarare orientering mot gestaltningen av bruksvaran som viktigaste område » och uttalade talaren sin sympati för den rationellt betonade tidsriktning inom arkitekturen och , angränsande områden , som i Sverige fått namnet funktionalism .
  • Den svenska arkitekturen manifesterade sig under året utåt dels genom utarbetandet av ritningarna till den svenska paviljongen på Parisutställningen , som efter tävlan utförts av pristagaren , arkitekt Carl Bergsten , dels genom en uppmärksammad utställning av ritningar och modeller i London , arrangerad av en av de mest framträdande i den yngre svenska arkitektgenerationen , Hakon Ahlberg .


Ordanalys

  • Arkitekturen med betydelsen arkitektur med innebörden byggnadskonst. Arkitekturen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arkitektur är t.ex Arkitekturen, Arkitekturer.

Obestämd form Arkitekturer
Bestämd form Arkitekturen
Bestämd form, plural

Arkitekturen består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.