Arkebusering

Så här används ordet Arkebusering i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De permanenta chefstjänstemännen i regeringsdepartementen ville draga sig tillbaka från det provisoriska regerandet men tvingades kvarstå under hot om arkebusering .
  • Det fanns en historia han tyckte om att berätta för barnen om en viss Agustín Moreno som krävde en ursäkt för att hans arkebusering hade skjutits upp .
  • Till slut hotade han teknikerna med arkebusering , ställde upp dem mot muren , lät truppen lägga an .


Ordanalys

  • Arkebusering med betydelsen arkebuserar med innebörden avrätta genom skjutning. Arkebusering tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på arkebuserar är t.ex Arkebuserade, Arkebuserat, Arkebusera.

Grundform (Verb) att Arkebusera
Nutidarkebuserar
DåtidArkebuserade
Supinum har/haft Arkebuserat
Imperativ Arkebusera

Arkebusering består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.