Argumentera

Så här används ordet Argumentera i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han hade ju själv sagt det så många gånger , talat om det , hånat dem , som var så svaga i hjärnan att de måste argumentera med döden i nävarna .
  • Jag trodde ett ögonblick att hon tänkte fortsätta att argumentera ; sedan ryckte hon på axlarna och körde mig hem till Berenger .
  • Det var som en ceremoni : det skulle ta lång tid att komma igenom den , att argumentera sig igenom den , och han hade en fruktansvärd föraning om att efter allt detta skulle han få svaret nej .


Ordanalys

  • Argumentera med betydelsen argumenterar med innebörden ange (sina) skäl. Argumentera tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på argumenterar är t.ex Argumenterade, Argumenterat, Argumentera.

Grundform (Verb) att Argumentera
Nutidargumenterar
DåtidArgumenterade
Supinum har/haft Argumenterat
Imperativ Argumentera

Argumentera består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.