Arbetsveckor

Så här används ordet Arbetsveckor i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De hade haft arbetsveckor , men de hade också haft högtidsfester , de hade haft slit och dagarna , men på kvällarna hade de samlats kring lampan och läst Tegnér och Runeberg , fru Lenngren och mamsell Bremer .
  • De hade haft arbetsveckor , men de hade också haft högtidsfester , de hade haft slit om dagarna , men på kvällarna hade de samlats kring lampan och läst Tegner och Runeberg , fru Lenngren och mamsell Bremer .
  • 2 § I förordningen avses med - bidragsår : det kalenderår som bidrag lämnas för , och - årselevplats : en elevplats i en heltidsutbildning som pågår minst 30 arbetsveckor under ett bidragsår .


Ordanalys

  • Arbetsveckor med betydelsen arbets|vecka med innebörden del av veckan när man arbetar. Arbetsveckor tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbets|vecka är t.ex Arbetsveckan, Arbetsveckor.

Obestämd form Arbetsveckor
Bestämd form Arbetsveckan
Bestämd form, plural

Arbetsveckor består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.