Arbetsuppgift

Så här används ordet Arbetsuppgift i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Kommitténs första arbetsuppgift blev frågan om typbegränsning och reservdelsstandardisering inom olika maskin- och redskapsområden .
  • Nu betraktar jag stunderna i lärarrummet ungefär som min egentliga arbetsuppgift , att sitta där och slappa och ha det skönt .
  • Annas bror ringer vid tolvtiden -- säger plötsligt att han känner igen situationen från sin svägerskas äktenskap , talar om risken att den ena bara drar med sig den andra -- menar att det viktigaste vore att hitta en ordentlig arbetsuppgift åt Anna -- det vill säga en vettig översättning .


Ordanalys

  • Arbetsuppgift med betydelsen arbete med innebörden verksamhet, jobb. Arbetsuppgift tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbete är t.ex Arbetet, Arbeten, Arbetena.

Obestämd form Arbeten
Bestämd form Arbetet
Bestämd form, pluralArbetena

Arbetsuppgift består av tretton bokstäver, varav fyra vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.