Arbetstagare

Så här används ordet Arbetstagare i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han var troende ( nästan i evangelisk bemärkelse ) i fråga om korporativ fackförbundsrörelse och ansåg att fackförbundens verksamhet skulle begränsas uteslutande till yrkesmässiga frågor som rörde förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare .
  • 1 § I denna förordning finns föreskrifter om pensionsvillkoren för icke-svenska medborgare som är lokalanställda arbetstagare vid svenska utlandsmyndigheter .
  • arbetstagare icke-svensk medborgare som är anställd i utlandet för att tjänstgöra vid en svensk utlandsmyndighet ,


Ordanalys

  • Arbetstagare med betydelsen arbets|tagare med innebörden person som säljer sin arbetskraft och är motparten i ett anställningsavtal; arbetare. Arbetstagare tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbets|tagare är t.ex Arbetstagaren, Arbetstagare, Arbetstagarna.

Obestämd form Arbetstagare
Bestämd form Arbetstagaren
Bestämd form, pluralArbetstagarna

Arbetstagare består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.