Arbetsplatsen

Så här används ordet Arbetsplatsen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De första månaderna hade hon arbetat heltid , nåja , nästan heltid , och i varje fall dykt upp på arbetsplatsen då och då .
  • Dessutom fick hon rykte om sig att plötsligt kunna skifta dramatiskt i humör om hon fick för sig att någon drev med henne , vilket var ett inte helt okänt inslag i den allmänna jargongen på arbetsplatsen .
  • På den förstnämnda arbetsplatsen sänktes emellertid ackorden i sådan omfattning , att bolagets dåvarande totala arbetslöner på platsen minskades med 5 procent .


Ordanalys

  • Arbetsplatsen med betydelsen arbets|plats med innebörden ställe där man arbetar; arbete. Arbetsplatsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbets|plats är t.ex Arbetsplatsen, Arbetsplatser.

Obestämd form Arbetsplatser
Bestämd form Arbetsplatsen
Bestämd form, plural

Arbetsplatsen består av tretton bokstäver, varav fyra vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.