Arbetsplats

Så här används ordet Arbetsplats i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hon var visserligen delägare - till och med majoritetsdelägare - och chefredaktör för en egen tidning , vilket gav henne prestige och en publicistisk frihet som hon knappast kunde ha fått på en annan arbetsplats .
  • Meningen med bygget var att uppbördsverket , som dittills haft kontor runt halva stan , skulle få en samlad och därmed rationell arbetsplats .
  • En kommunistiskt uppviglad folkmassa stormade här den Scharinska massafabrikens fridlysta arbetsplats , vars stängsel delvis nedbröts , medan den där posterade polisen utsattes för ett regn av stenar .


Ordanalys

  • Arbetsplats med betydelsen arbets|plats med innebörden ställe där man arbetar; arbete. Arbetsplats tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbets|plats är t.ex Arbetsplatsen, Arbetsplatser.
  • Arbetsplats med betydelsen demokrati med innebörden (stat med) folkstyrelse. Arbetsplats tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på demokrati är t.ex Demokratien, Demokratier.

Obestämd form Arbetsplatser
Bestämd form Arbetsplatsen
Bestämd form, plural

Arbetsplats består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.