Arbetsnedläggelse

Så här används ordet Arbetsnedläggelse i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Samtidigt som den sänkta lönen började tillämpas , svarade de med arbetsnedläggelse , och samma dag gingo även arbetarna vid de lappländska malmfälten i sympatistrejk .
  • Ett hundratal arbetare , som av kommunistiska agitatorer förletts till en avtalsbrytande arbetsnedläggelse , instämdes av arbetsgivaren till domstolen .
  • Den 22 i samma månad började partiella strejker , vilka den 11 april utvidgades till allmän arbetsnedläggelse .


Ordanalys

  • Arbetsnedläggelse med betydelsen arbets|nedläggelse med innebörden (spontan) strejk. Arbetsnedläggelse tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbets|nedläggelse är t.ex Arbetsnedläggelsen, Arbetsnedläggelser.

Obestämd form Arbetsnedläggelser
Bestämd form Arbetsnedläggelsen
Bestämd form, plural

Arbetsnedläggelse består av 17 bokstäver, varav sex vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:








Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.




Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.