Arbetsledare

Så här används ordet Arbetsledare i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Biagi behövdes som telegrafist och löjtnant Viglieri som observatör och arbetsledare .
  • Till direktor och arbetsledare för Sigtunastiftelsen utnämndes komminister Olov Hartman och till föreståndare för Ersta diakonissanstalt komminister Sven-Åke Rosenberg .
  • För arbetsledare och tjänstemän inom industrien höllos överläggningar angående kompensation för stegrade levnadskostnader och » rekommenderade » svenska arbetsgivarföreningen med anledning därav sina delägare vissa i anslutning till ramavtalet uppgjorda regler för dyrtidskompensation under år 1942 .


Ordanalys

  • Arbetsledare med betydelsen arbete med innebörden verksamhet, jobb. Arbetsledare tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbete är t.ex Arbetet, Arbeten, Arbetena.

Obestämd form Arbeten
Bestämd form Arbetet
Bestämd form, pluralArbetena

Arbetsledare består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.