Arbetslöst

Så här används ordet Arbetslöst i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Annars är det sig likt fast det är mycke arbetslöst och många får ge sig ut och David också , skrev hans mamma .
  • Men nu var det arbetslöst och inte stort mer än de äldre kom .
  • Vad skulle hans avlidna farmor ha sagt om hon hade sett att en lesbisk flicka låg och sov på soffan och ett arbetslöst herrekiperingsbiträde sov i det extra sovrummet , och alla hennes möbler hade sålts till Best Bird Antiques ?


Ordanalys

  • Arbetslöst med betydelsen arbetslös med innebörden som saknar arbete. Arbetslöst tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på arbetslös är t.ex Arbetslöst, Arbetslösa.

Arbetslöst består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.