Arbetslösheten

Så här används ordet Arbetslösheten i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Däremot steg arbetslösheten något i Spanien och Schweiz .
  • Under året fortsatte produktionen och handelsomsättningen att ökas , och arbetslösheten översteg icke normal säsongarbetslöshet .
  • Förbättringen fortsatte genom hela året 1935 , arbetslösheten var praktiskt taget avvecklad , och man kunde tala om högkonjunktur .


Ordanalys

  • Arbetslösheten med betydelsen arbetslös med innebörden som saknar arbete. Arbetslösheten tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på arbetslös är t.ex Arbetslöst, Arbetslösa.
  • Arbetslösheten med betydelsen arbetslös|het med innebörden det att gå utan arbete på grund av brist på jobb (i samhället). Arbetslösheten tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbetslös|het är t.ex Arbetslösheten.

Arbetslösheten består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.