Arbetskamrat

Så här används ordet Arbetskamrat i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Bara lykttändaren vid den ensamma lyktan på Nordpolen och hans arbetskamrat vid den enda lyktan på Sydpolen levde ett riktigt dagdrivarliv : de arbetade bara två gånger om året .
  • Där inne bor Ester Tomasson , hon arbetar om dagarna på en syatelier , och Smålands-Lisa , en arbetskamrat till henne , delar rummet med Ester .
  • Frasse hyrde rum tillsammans med en arbetskamrat .


Ordanalys

  • Arbetskamrat med betydelsen arbete med innebörden verksamhet, jobb. Arbetskamrat tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbete är t.ex Arbetet, Arbeten, Arbetena.
  • Arbetskamrat med betydelsen kamrat med innebörden vän, kompis. Arbetskamrat tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på kamrat är t.ex Kamraten, Kamrater.

Obestämd form Arbeten
Bestämd form Arbetet
Bestämd form, pluralArbetena

Arbetskamrat består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.