Arbeterskas

Så här används ordet Arbeterskas i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Med samma vana rörelser av sin hand , en arbeterskas grova hand , häktade hon upp sitt tarvliga snörliv för vem som begärde det av henne , för löjtnanten och bokhållaren , justitierådet och kyparen , och hon gjorde ingen åtskillnad emellan dem om icke möjligen den , att hon i sitt hjärta föredrog kyparen , emedan han var mindre högmodig än de andra och förstod henne bättre .
  • Strejken i Gdansk började för en avskedad arbeterskas skull .
  • På kvällen samlas familjen framför en tv : ” Den som för ett kvarts sekel sedan inte visste att han bodde i Indien följer nu spänt världens affärer . ” 1976 visade den tolvåriga Satto upp en härdad arbeterskas grova nävar ; på bilden från 1997 ser vi hennes 13-åriga dotters släta barnahänder .


Ordanalys

Arbeterskas består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.