Arbetarrörelsen

Så här används ordet Arbetarrörelsen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • LO var med på ett hörn , som garant för att även arbetarrörelsen i öst skulle stärkas genom den svenska modellen .
  • Beträffande lönemarknaden kommer 1924 säkerligen att framstå som ett märkesår i så måtto , att den fackliga arbetarrörelsen då gjorde en rad framgångsrika framstötar för att återerövra de lönepositioner , som den de närmast föregående åren måst vika ifrån under trycket av lågkonjunkturer och svår arbetslöshet .
  • Den sittande regeringen kände för varje dag sin ställning allt svagare ; de breda lagren inom arbetarrörelsen begärde allt mera öppet av sitt partis regering ett understöd i dagens lönestrider , som icke kunde lämnas utan att upprulla frågan om regeringens vara eller icke vara .


Ordanalys

  • Arbetarrörelsen med betydelsen arbetar|rörelse med innebörden . Arbetarrörelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbetar|rörelse är t.ex Arbetarrörelsen.

Obestämd form
Bestämd form Arbetarrörelsen
Bestämd form, plural

Arbetarrörelsen består av 15 bokstäver, varav sex vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.