Arbetarklassen

Så här används ordet Arbetarklassen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det bör härtill ytterligare anmärkas , att beräkningarna gälla inkomster av den för arbetarklassen typiska nivån och något däröver .
  • Hitlers tal formade sig , vid sidan av allmänna antydningar om riktlinjerna för bekämpandet av arbetslösheten , till en försoningsappell i stort till den tyska arbetarklassen .
  • Hela arbetarklassen måste höjas .


Ordanalys

  • Arbetarklassen med betydelsen arbetare med innebörden person som arbetar (med kroppsarbete); jobbare. Arbetarklassen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbetare är t.ex Arbetaren, Arbetare, Arbetarna.

Obestämd form Arbetare
Bestämd form Arbetaren
Bestämd form, pluralArbetarna

Arbetarklassen består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.