Arbetarekommun

Så här används ordet Arbetarekommun i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Vi har fått ett brev från styrelsen i Kalmar arbetarekommun , han har varit medlem där tidigare .
  • Det är så att jag har fått brev från Kalmar arbetarekommun ; en av deras medlemmar ska flytta hit , och börja arbeta på fabriken .
  • Bland de som var medlemmar i såväl SDUK , SGU , IOGT , fackföreningar och arbetarekommun fanns bland annat stabbläggaren Gustav Jakobsson , vilken då och då bidrog till underhållning .


Ordanalys

  • Arbetarekommun med betydelsen arbetar|kommun med innebörden . Arbetarekommun tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbetar|kommun är t.ex Arbetarkommunen, Arbetarkommuner.

Obestämd form Arbetarkommuner
Bestämd form Arbetarkommunen
Bestämd form, plural

Arbetarekommun består av fjorton bokstäver, varav sex vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.