Aptitretare

Så här används ordet Aptitretare i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hennes skrattgropar var bara aptitretare .
  • Han orkade faktiskt vända sig på ena sidan och ta en sked soppa , grinade illa och fortsatte : Nåja , det får väl duga som aptitretare i väntan på de feta oxlåren , svinfötterna och fasanerna , det pfalziska rödvinet och den franska konjaken .
  • Bra aptitretare va ?


Ordanalys

  • Aptitretare med betydelsen aptit med innebörden matlust. Aptitretare tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på aptit är t.ex Aptiten.

Obestämd form
Bestämd form Aptiten
Bestämd form, plural

Aptitretare består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.