Aptitretande

Så här används ordet Aptitretande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Efter en liten stund kunde man se ett flammande bål på Klippavsatsen och dvärgarna som lagade mat runt omkring det och åstadkom en aptitretande steklukt .
  • Där var en fin , aptitretande lukt .
  • Men när han mot kvällen gick upp på halvdäck tillsammans med Prager var den doft som steg upp från kabyssen så aptitretande att han för första gången på flera dagar kände verklig hunger .


Ordanalys

  • Aptitretande med betydelsen aptit med innebörden matlust. Aptitretande tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på aptit är t.ex Aptiten.

Obestämd form
Bestämd form Aptiten
Bestämd form, plural

Aptitretande består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.