Applåderna

Så här används ordet Applåderna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Härom hette det i Morgon-Tidningens ( s ) ledarspalt dagen efter : " När Wigforss slutat sitt tal ... och de ovanligt ihållande applåderna hade tystnat , satt hela partikongressen som en indianstam efter att ha lyssnat på den store anden .
  • Men det var balkongen , det var månskenet , det var spetsslöjan , riddardräkten , sången , applåderna , som hade all skulden , de stackars unga människorna voro oskyldiga .
  • Så upphörde applåderna , ridån höll sig stilla , ingen såg dem .


Ordanalys

  • Applåderna med betydelsen applåderar med innebörden klappa (i) händerna, ge sitt bifall till. Applåderna tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på applåderar är t.ex Applåderade, Applåderat, Applådera.

Grundform (Verb) att Applådera
Nutidapplåderar
DåtidApplåderade
Supinum har/haft Applåderat
Imperativ Applådera

Applåderna består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.