Apparaturen

Så här används ordet Apparaturen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den nya apparaturen var bl .
  • Hur enkelt kan det ej synas att ersätta de dyra röntgenplåtarna , som avbildade bröstkorgen i naturlig storlek , med smalfilm och hur nära till hands låg det ej att placera hela apparaturen i en buss och på så vis öppna hela vårt landsvägsnät för våra röntgenologer .
  • När det gäller massundersökningar ute i fält , inmonteras hela apparaturen med elektricitetsverk , fotoateljé o. s. v. i en buss .


Ordanalys

  • Apparaturen med betydelsen apparatur med innebörden uppsättning apparater. Apparaturen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på apparatur är t.ex Apparaturen.

Obestämd form
Bestämd form Apparaturen
Bestämd form, plural

Apparaturen består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.