Apelsinerna

Så här används ordet Apelsinerna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • tänkte sergeanten , med blodet uppstigande i ansiktet : hon måtte väl icke nu bums och kontant vilja betala mig för apelsinerna ?
  • Från mossiga grenar hängde bruna , maskätna kottar : den fattiga frukten i nordens träd ; och ofrivilligt mindes jag då Franks berättelser den gången vi två gingo på Kolmården : jag tänkte på de guldgula rullande apelsinerna , som fått sin glöd av en het sol därborta i länder som jag aldrig sett och kanske aldrig skulle få se ...
  • Från apelsinerna går vi till bananlundarna .


Ordanalys

Apelsinerna består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.