Anvisningar

Så här används ordet Anvisningar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hon hoppades att hon kanske skulle finna en ny nyckel på det eller åtminstone en bok med anvisningar hur man bär sig åt för att skruva ihop folk som en kikare .
  • Jag har ritat den där planeten efter Lille prinsens anvisningar .
  • Under särskilda omständigheter påbjudes tysta timmar även under dagtid , i enlighet med direktionens anvisningar .


Ordanalys

  • Anvisningar med betydelsen anvisning med innebörden upplysning, råd, tips. Anvisningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anvisning är t.ex Anvisningen, Anvisningar.
  • Anvisningar med betydelsen anvisning med innebörden skriftligt meddelande om utbetalning. Anvisningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anvisning är t.ex Anvisningen, Anvisningar.
  • Anvisningar med betydelsen doserings|anvisning med innebörden . Anvisningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på doserings|anvisning är t.ex Doseringsanvisningen, Doseringsanvisningar.

Obestämd form Anvisningar
Bestämd form Anvisningen
Bestämd form, plural

Anvisningar består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.