Antropologen

Så här används ordet Antropologen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den för några år sedan avlidne tyske antropologen Klaatsch uppställde med anledning av vissa likheter och olikheter i extremitetbenens form den hypotesen , att människans stamträd haft 2 ursprungsgrenar , av vilka den ena grenat sig till gorillan resp. den utdöda homo primigenius Mousteriensis , den andra givit upphov till orangutangen resp. homo aurignacensis och dess avkomlingar , de nu levande människorna .
  • Vetenskapen representerades av den berömde antropologen professor Scheutzlow , vars skalle , enligt hans egna forskningsresultat , hade de idealiska ariska proportionerna .
  • Men vetenskapsmannen , den berömde antropologen , hade för länge sedan dragit sig tillbaka från kommissionens arbete .


Ordanalys

  • Antropologen med betydelsen antropologi med innebörden läran om människans natur (som gruppvarelse). Antropologen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på antropologi är t.ex Antropologien.

Obestämd form
Bestämd form Antropologien
Bestämd form, plural

Antropologen består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.