Antirealistiska

Så här används ordet Antirealistiska i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I synnerhet i romanen ” Fritt fall ” ( 1959 ) , som handlar om hjältens visionära upplevelser av skuld och nåd , framstår William Golding för Byatt som ” en litterär anomali som använder sig av poetiskt laddade , antirealistiska former för att försvara den liberala föreställning om individen som allt oftare har satts i fråga i senare romaner ” .
  • Först och främst var de utpräglat antirealistiska och anslöt sig till den allmänna estetiska trenden under 60-talet , att de ledande konstnärerna nu övergav måleriet för andra medier , genrer och blandgenrer .
  • Det är ganska oklart vad detta antirealistiska inslag , ” little people ” , är , men enligt min mening drar Murakami växlar på den gamla keltiska traditionen om feer , de har alltid kallats ” little ­people ” och lever djupt inne i skogarna på samma sätt som Murakamis gåtfulla småfolk ( det är ingen tillfällighet att keltisk mytologi har levererat rekvisita till så många datorspel , till en verklighet som kallas virtuell , men som snarare är en utvidgad verklighet ) .


Ordanalys

Antirealistiska består av 15 bokstäver, varav sju vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.