Antikapitalism

Så här används ordet Antikapitalism i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Deras positiva program var skäligen utopiskt , men tidsomständigheterna , gjorde , att deras negativa programlösen - antimarxism , antikapitalism och antisemitism - tillförde dem anhängare i mängd från de missnöjda massorna .
  • Men det är knappast någon slump att Tredje riket sökte näring och rättfärdigande hos just de tyska romantikerna , då dessa i stor utsträckning förfäktade ett slags ” antikapitalism ” och ” antiemancipation ” , men också i trängre mening företrädde en andlig och estetisk elitism .
  • Hans politiska dagordning var en blandning av höger och vänster : antikapitalism , pacifism och konservativ sexualmoralism .


Ordanalys

Antikapitalism består av fjorton bokstäver, varav sex vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.