Anteckningar

Så här används ordet Anteckningar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Dessutom läste jag i går ut första delen av kejsar Karl V:s levnadsbiografi och måste snarast möjligt gå igenom alla anteckningar och stamtavlor som jag har plockat från den .
  • Jag ska förstöra alla anteckningar och bandupptagningar med dig . "
  • När Mikael lade ifrån sig den formella polisutredningen dök Morell fortfarande upp som aktör i Henriks egna anteckningar ; ett vänskapsband hade uppstått och Mikael undrade om Morell hade blivit lika besatt som industriledaren .


Ordanalys

  • Anteckningar med betydelsen anteckning med innebörden något som skrivits upp; notering. Anteckningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anteckning är t.ex Anteckningen, Anteckningar.

Obestämd form Anteckningar
Bestämd form Anteckningen
Bestämd form, plural

Anteckningar består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.