Antagonister

Så här används ordet Antagonister i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Om Marianne haft en tiondedel så mycket av observatör i sin natur som Walter , skulle hon haft icke så litet nöje av att betrakta dessa två nya antagonister .
  • Utöver våra självklara antagonister i Magistraten , såg jag sådana herrar ur handelscorpsen som Olof Holmgren , Lars Schröder , Caspar Wohlfart , Peter Silvander och Anders Damm , för att bara nämna några av dem som råkade dyka upp i synfältet .
  • I närvaro av sina antagonister sker dock postmästarens förvandling , maskerad till en effektiv postmaskin , beredd att med en stålfjäders spänst försvara sig .


Ordanalys

  • Antagonister med betydelsen antagonist med innebörden motståndare, fiende. Antagonister tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på antagonist är t.ex Antagonisten, Antagonister.

Obestämd form Antagonister
Bestämd form Antagonisten
Bestämd form, plural

Antagonister består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.