Ansvarsmedvetande

Så här används ordet Ansvarsmedvetande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Talet slutade med orden : » För en svensk är det en heder att på detta minnesrika slagfält , där vår store konung till sist lät sitt liv för det han ansåg vara rätt , kunna knyta sin hyllningsgärd till tros- och sinnesfränders bland ett annat folk och att gemensamt i tacksamhet erinra sig hans på högsta pliktuppfyllelse , högsta ansvarsmedvetande byggda verk » .
  • Frågan genomdebatterades grundligt både i kyrkomötet och i pressen , där allvar och ansvarsmedvetande i det stora hela präglade ledaruttalandena .
  • Och hon kunde inte hjälpa att hon fann honom litet komisk , så uppfylld som han var av sitt överflödiga ansvarsmedvetande och så egenkär som han verkade i sin illa placerade pliktkänsla .


Ordanalys

Ansvarsmedvetande består av 17 bokstäver, varav sex vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.